Product

Available October 2013

Ecologie en technologie zijn samengebracht in een elegant zwart frame onder een glanzend vlak polykristallijne cellen, die in staat zijn om licht om te zetten in pure snelheid.  Een hoogtechnologisch wonder….maar ongemerkt eenvoudig voor de fietser die dit voelt als zijn wind in de rug.

‘Less is more’:  een minimaal eigen gewicht voor een maximaal genot van vrijheid en snelheid .

Less

Het gestroomlijnde frame is vervaardigd uit zwart gelakt aluminium. Een kunststof laadbodem, geschikt tot 20kg bagage, volgt de golving van het wiel en beschermt de bagage tegen opspattend vuil zonder ophoping van sneeuw of slijk. Het laag zwaartepunt geeft verrassend goede stabiliteit, ook bij lage snelheden en volledige belading. Dit alles bedekt door een dunne aluminium schelp van geplastificeerde zonnecellen, afklikbaar en kantelbaar naar de zon.  Doordat het als een apart karretje achter de fiets meerijdt valt er nauwelijks schaduw op van de rijder.  

De aansluiting achter de E bike gebeurt in een handomdraai met meegeleverde klik-adapters. Er is slechts één wiel en dit maakt hem smaller, lichter en wendbaarder. Dit wiel volgt perfect de sporing van de andere fietswielen en geeft een zeer vlotte sturing met lage rolweerstand.

More

Naast de hogere snelheid biedt een Solarwind tal van andere voordelen die het comfort van een vakantiefietser verhogen. Zo is er de 12V aansluiting voor onderweg , die gsm, gps en licht continue bijlaadt om onbeperkt te navigeren en communiceren zonder batterijwissels of camping stopcontacten.

Stafkaarten kunnen open opgeborgen worden in een netje onder het zonnepaneel. Dit netje kan ook gebruikt worden voor het drogen van natte kleren of vastmaken van extra bagage aan de bovenzijde van het paneel.

De randen van het zonnepaneel zijn verstevigd en hebben een witte reflecterende druiprand die het regenwater buiten houdt.

De elektrische sturing, het kloppend hart van de solartechniek beschermt de batterij tegen overbelasting, kortsluiting en onnodige stroomonderbrekingen. Deze stemt het maximale laadvermogen af op elk licht opdat altijd het beste rendement gevonden wordt. De tas met EHBO zit apart aan de buitenzijde , en kan snel opengeritst worden in geval van nood.

Een continue rood led licht zorgt voor de zichtbaarheid overdag.

Her en der zijn montagepunten voorzien voor een optionele camerahouder, voor opnames onderweg.

 

Modellen

Er zijn drie verschillende modellen waarbij de BF (Beaufort) een indicatie is voor 'rugwind' sterkte. Prijzen excl btw.

BREEZE / 5 BF :                                                                                 €  1950,-

De Breeze is een kleine versie die erg geschikt is voor stadsverkeer. Het paneel meet 52x123cm en geeft 90 Wp. Dit komt overeen met een matige rugwind of bries van 5 BF of 30-40km/uur. Ingeval van snelle en verre fietstrekkings is nachtlading van de bufferbatterij aangewezen. De Breeze wordt geleverd met een 16 inch wiel.

STORM / 6 BF :                                                                                  €  2250,-

De Storm is een iets grotere variant van de Breeze en de perfecte metgezel voor verre fietstrekkings. Ingeval van nachtlading zijn dagafstanden van  200km vlot haalbaar . Het paneel meet 65x150cm en geeft 140 Wp. De ruiter ervaart dit als een stevige rugwind van 40-50km/uur. 2 metalen bidonhouders aan de buitenzijde van het frame bieden plaats voor drank of brandstof en beschermen het zonnepaneel bij vallen of stoten. Een groter 20 inch wiel zorgt voor minder schokken bij putten en onverharde wegen en is voorzien van een Swalbe Supreme antilekband .

DESERT STORM / 7 BF :                                                                   €  3850,-

Dit is een exped-versie van de Storm, ontworpen voor trekkings in onbewoonde gebieden waar stekkerlading niet voor handen is. Er zijn twee op elkaar liggende panelen van 65 x150cm die  tijdens het rusten opengeklapt kunnen worden tot 280Wp. Een mobiele laadpaal die je altijd bij je hebt. Met dit model reed Raf Van Hulle in 38 dagen naar Astana, hoofdstad Kazachstan en won de eerste Sun Trip in 2013.

  

Veelgestelde vragen :

Maar dan hoef je niet te trappen ?   Dat klopt, als je heel moe bent hoef je niet te trappen Maar dan rij je minder snel of zal de batterijbuffer sneller opgebruikt zijn. Bovendien leent een fiets zich niet tot stilzitten en zullen spier- en zadelpijn of rugklachten opkomen. De meest E-bikes zijn pedelecs en stoppen met hun vermogen te leveren als de pedalen niet meedraaien.

Hoeveel km kan je doen op een dag ?  Dat hangt af van de batterijcapaciteit , de fitheid van de rijder , windrichting en vlakheid van het terrein . Met een Solarwind en een gewone 20Ah batterij van 48V kan je een afstand van 200km per dag doen.

Welke E bikes ?   De omvormers zijn geschikt voor 36V en 48V Li - batterijen.  Best dat de E-bikes zouden beschikken over remgeneratie, zodat de energie van het afremmen van een Solarwind opnieuw benut kan worden bij het vertrekken. Bij iedere monowiel trailer dient de fiets uitgerust te zijn met een dubbele staander om te vermijden dat de fiets zou omvallen.

Diefstal ?

Waar je ook met een Solarwind toekomt, onmiddellijk is deze de eyecatcher van die plek en voor je het weet staat er een dozijn mensen omheen. Zet de Solarwind daarom centraal op het plein zodat mensen veilig rondom kunnen staan, want zij vormen het anti-diefstal systeem . In het begin geniet je van de vele reacties, maar als je kiest voor rust ga je beter op een afstand zitten en verberg je de helm en fietshandschoenen. Er is een weblink op het paneel voor meer info. Indien de Solarwind uit het zicht staat raden wij wel aan een U-slot tussen achterwiel en trailervork te plaatsen. Het geheel is dan bijna 4m lang en kan zo niet in zijn geheel verzet worden.